Parkweg 53, 7602JE, Almelo
06 - 24 82 29 62
info@zorgondernemendnetwerk.nl

Heb je opvoedingsvragen?

ZON doet wat écht nodig is!

Soms kun je een steuntje in de rug gebruiken als het gaat om de opvoeding. Wij van ZON, komen graag met je in gesprek als je zit met vragen.

Heb je opvoedingsvragen?

De vraag “wat is normaal” kan je bezig houden als het gaat om bijvoorbeeld praten, zindelijk worden of gedrag.
In die gevallen biedt ZON een luisterend oor en geeft op basis van jouw vragen een eerlijk advies. Jij als ouder voelt namelijk vaak heel goed aan dat er iets anders is dan anders en wij nemen jou daarin serieus.

Is er sprake van bijzondere omstandigheden door bijvoorbeeld een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking, syndroom of Niet Aangeboren Hersenletsel dan kunnen wij je helpen inzicht te krijgen in de behoeften van jezelf en je kind. Daarnaast kunnen we jou en je gezin coachen in het doolhof dat het vinden van de juiste zorg kan zijn.

Elke fase in de ontwikkeling van kinderen kent zijn eigen uitdagingen en elk kind ontwikkelt zich op zijn of haar manier. Soms zit je met je handen in het haar, soms zit je met vragen of zorgen en soms twijfel je aan je eigen kwaliteiten.
Dan is ZON er voor jou!
In een aantal sessies krijg je kennis en inzicht in je eigen ouderschapskwaliteiten en mogelijkheden. We gaan praktisch en laagdrempelig aan de slag met jou en je gezin, waardoor jullie uiteindelijk met meer vertrouwen, ontspanning en plezier met elkaar verder kunnen.

In onze behandeling en begeleiding gaan wij uit van de volgende vier principes:
Ruimte: welke behoeften zijn er bij gezinsleden als het gaat om contact maken, afstand en nabijheid, ontspanning of het uiten van onzekerheden, angsten of frustraties.
Openheid: welke verwachtingen leven er? Wat zijn de eigen (voor)oordelen en onzekerheden ten aanzien van de situatie?
Nieuwsgierigheid: welke vragen zijn er, van uit welke motivatie handel je en met welke intentie doe je dingen.
Duidelijkheid: wat hebben jij en je kind nodig om te kunnen begrijpen, voorspelbaarheid te ervaren of inzicht te hebben. 

Maak een afspraak om kennis te maken en kijk dan of ZON passend is bij jou en je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *