Parkweg 53, 7602JE, Almelo
06 - 24 82 29 62
info@zorgondernemendnetwerk.nl

Over een half jaar sta je er heel anders in

ZON doet wat écht nodig is!

Ook hulpverleners lopen vast. Dit is het verhaal van één van de ZZP’ers van ZON. Er gebeurden allerlei dingen in haar privéleven en ze had veel stress. Ze werd steeds vermoeider, maar zelfs veel slapen lostte dat niet meer op. Ze liep op haar tandvlees en was vooral heel boos.

  • Op haarzelf omdat ze het niet perfect kreeg.
  • Op haar omgeving die haar vooral “in de weg zat”
  • Op haar werk dat vooral heel stom en nutteloos was.

Uiteindelijk kwam ze ziek thuis te zitten en kreeg op een gegeven moment begeleiding van een re-integratiecoach.

In één van de eerste gesprekken zei deze coach dat ze er over een half jaar heel anders in zou staan. Dat geloofde ze echt niet. Ze was er vast van overtuigd dat het met haar niet meer goed zou komen.

Ze gingen aan de slag

Haar coach gaf haar de opdracht om haar levensverhaal op te schrijven aan de hand van een format van vragen. Dit was voor haar de eerste keer dat ze terug keek op vroeger.

Ze was toen een jaar of dertig, dus vroeger was nog niet zolang geleden. Al schrijvende kwam ze erachter dat ze vrij weinig herinneringen had en dat de herinneringen voornamelijk verdrietig en vervelend waren. Niemand vindt het leuk om nare dingen op te schrijven en zij dus ook niet. Ergens schaamde ze zich ervoor en voelde ze twijfel en schuldgevoel.

Verbazingwekkend normaal

Tijdens gesprekken met haar coach naar aanleiding van haar verhaal, kreeg ze op een gegeven moment van de coach terug dat ze “verbazingwekkend normaal” was gebleven. Wederom was ze stomverbaasd want ze vond het heel normaal allemaal. Zij hoorde voor het eerst dat ze nogal veel had meegemaakt en dat haar klachten deels daaruit voort waren gekomen.

Wat haar in dat traject geholpen had, was dat de coach luisterde én haar erkende in haar gevoel dat ze misschien niet helemaal gek was. Ze voelde zich gehoord, gezien en gesterkt en langzaam maar zeker kwam er de hoop dat ze toch weer aan het werk zou kunnen.

Je bent de moeite waard

Deze ervaring had ze meegenomen in het werk wat ze nu doet voor ZON. Ze was haar coach nog steeds dankbaar voor de lessen die ze van haar geleerd heb. Haar coach had haar op een belangrijk punt in haar leven geloofd en haar laten zien dat ze de moeite waard was, gewoon zoals ze is.

Het blijft een moeilijk punt in haar leven, daar kan ze kort over zijn. Het sterkt haar in elk geval elke dag om mensen te ondersteunen in moeilijke periodes. Het maakt haar ook blij als ze ziet dat mensen door haar begeleiding op enig moment weer in staat zijn zelf met vertrouwen verder te gaan. Want dat is wat er in veel gevallen na een jaar of soms twee gebeurt.

Wil je meer weten over de begeleiding van ZON?

  • Stuur een mail naar: info@zorgondernemendnetwerk.nl
  • Klik hier voor meer informatie over Jeugdwet/ WMO

#ambulantezorg #wmo #jeugdwet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *