Parkweg 53, 7602JE, Almelo
06 - 24 82 29 62
info@zorgondernemendnetwerk.nl

Ze wilde zo graag werken

ZON doet wat écht nodig is!

Vanochtend was ik bij een cliënt. Deze cliënt heeft beperkingen en wil heel graag werken. Op dit moment doet deze cliënt vrijwilligerswerk. Omdat het vrijwillerswerk is, krijgt de cliënt daar niets voor.

Maar waarom word je niet beloond als je iets van je leven wilt maken? Hoeveel beter zou het zijn als je uitkering juist als back up werkt en je ondersteunt als je valt?

Als deze cliënt betaald gaat werken, mag dat niet meer dan €150,- per maand zijn. Hierdoor blijft er een angst dat ze gekort gaat worden op haar uitkering.

Hoeveel mooier zou het zijn dat er een aanvulling van je uitkering is als het niet lukt. En dat je stapje voor stapje los kunt weken van je uitkering als het lichamelijk wel haalbaar is?

Geen angst, maar de veilige setting dat je rustig uit kan proberen wat je lichaam aan kan.

Als ambulant begeleider kan ik luisteren naar waar de cliënt tegenaan loopt. Aangeven dat ik het ook vervelend vind hoe ons systeem werkt. Helaas kan ik er ook weinig aan veranderen.

Ik ben trots op deze client. Dat ze haar leven een vorm geeft zoals ze wil. Ongeacht haar eigen lichamelijke beperkingen en ongeacht de beperkingen opgelegd door instanties. Zo goed hoe ze dit doet!

#ambulantezorg #wmo #jeugdzorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *